J.bale Bio : Perbandingan VTM sing ora aktif lan ora aktif

Perbandingan rong VTM: ora aktif lan ora aktif

VTM (media transportasi virus) digunakake kanggo koleksi, pengawetan, transportasi conto virus umum, kayata virus korona, virus influenza, virus HFMD, lsp. Iki minangka jinis cairan sing nglindhungi zat sing dideteksi virus sing diklumpukake. saka tenggorokan, Nasal swabs utawa bagean tartamtu liyane, conto sing disimpen bisa digunakake kanggo nyobi Clinical sakteruse kayata ekstraksi asam nukleat utawa dimurnèkaké.Biasane dipérang dadi rong jinis, siji jinis non-inactivated, kang bisa nglindhungi protein lan asam nukleat. saka virus, lan liyane iku jinis inactivated, kang biasane ngandhut uyah lisis sing inactivates virus, kang cleavages protein lan nglindhungi asam nukleat, loro duwe fitur beda dhewe lan pituduh aplikasi beda.

1. Solusi pengawetan virus sing ora aktif:

Asam nukleat minangka senyawa makromolekul biologi sing dibentuk kanthi polimerisasi pirang-pirang nukleotida, kalebu asam deoksiribonukleat (DNA) lan asam ribonukleat (RNA). Iki minangka salah sawijining zat sing paling dhasar ing urip. Virus iki duwé struktur tunggal lan mung ngandhut siji jinis asam nukleat lan protein. Mulane, virus kasebut dideteksi nalika asam nukleat dideteksi. Virus minangka organisme parasit lan ora bisa urip ing njaba awak sawise sampling. Yen ora bisa dideteksi ing wektu, kudu diselehake ing solusi pengawetan virus. Kanggo nglindhungi keamanan lingkungan deteksi virus, perlu nambah uyah lisis kanggo mateni virus lan ngeculake asam nukleat sing bisa dideteksi.

Solusi pengawetan virus sing ora aktif utamane minangka solusi pengawetan lisis virus sing diowahi saka solusi lisis ekstraksi asam nukleat, sing ditambahake kanthi konsentrasi uyah lisis sing dhuwur, sing bisa kanthi cepet lan efisien mateni protein virus saka sampel sing bakal diuji, sing bisa nyegah kanthi efektif. operator Infeksi sekunder, sing uga ngemot inhibitor enzim Rnase, bisa nglindhungi asam nukleat virus supaya ora rusak. Tujuan utama Tris, uyah lisis, EDTA, lan liya-liyane sing ana ing njerone yaiku kanggo nyuwil asam nukleat lan ngeculake asam nukleat, sing bisa ditindakake kanthi tes asam nukleat RT-PCR neon wektu nyata sing digunakake kanggo nemtokake. manawa sampel kasebut ngandhut asam nukleat sing nduweni fitur virus, yaiku, yen kena infeksi virus. Solusi panyimpenan sing ora aktif bisa disimpen ing suhu kamar kanggo wektu sing relatif suwe, ngirit biaya panyimpenan lan transportasi sampel virus.

Fitur produk solusi pengawetan virus sing ora aktif:

1. Operasi lan panggunaan sing prasaja, ora perlu nyiyapake cairan, sistem kasebut ngemot lysate virus kanthi efisiensi dhuwur, virus ora aktif sawise sampling, kanthi efektif nyegah risiko infeksi sekunder, lan njamin keamanan transportasi lan personel testing;

2. DNA/RNA virus bisa disimpen lan diangkut ing suhu kamar sajrone 1 minggu tanpa degradasi. Sawise ekstraksi miturut kit komersial paling akeh, DNA / RNA sing dipikolehi nduweni kualitas apik lan ngasilake dhuwur, lan bisa ngrampungake macem-macem uji coba genetik lan eksperimen analisis. Kayata PCR, qPCR, lan liya-liyane, nalika ngirit biaya transportasi;

3. Ngandhut inhibitor RNase kanggo nggedhekake proteksi asam nukleat virus saka degradasi lan ningkatake efisiensi ekstraksi asam nukleat.

4. Cocog kanggo koleksi, pengawetan lan transportasi conto virus umum kayata coronavirus anyar, virus influenza, virus tangan, sikil lan tutuk. Bisa ngumpulake swab tenggorokan lan swab irung utawa conto jaringan bagean tartamtu. Sampel sing disimpen bisa digunakake kanggo uji klinis sabanjure kayata ekstraksi asam nukleat utawa pemurnian.

2. Solusi pengawetan virus sing ora aktif:

Solusi pengawetan virus sing ora diaktifake ora ngandhut uyah lisis, nanging virus sing diawetake nduweni integritas sing luwih apik lan tingkat deteksi sing luwih dhuwur. Utamane adhedhasar solusi pengawetan solusi pangopènan virus sing luwih apik adhedhasar medium pangiriman. Saliyane deteksi asam nukleat, bisa digunakake kanggo riset liyane. Iki nahan lapisan protein virus lan DNA utawa RNA asam nukleat virus ing wektu sing padha, saéngga virus kasebut nduweni integritas epitope protein lan asam nukleat in vitro. Mesthi, ana risiko infektivitas tartamtu nalika kesalahan operasi. Bahan-bahan kasebut biasane ngemot basa cair Hanks, gentamicin, antibiotik jamur, BSA(V), cryoprotectants, buffer biologis lan asam amino, lan liya-liyane, sing nglindhungi cangkang protein virus supaya ora gampang rusak lan njaga keaslian sampel virus nganti paling gedhe. ambane. Panyimpenan jangka panjang sawise sampling kudu njaga suhu sing sithik.

Fitur produk solusi pengawetan virus sing ora aktif:

1. Panyimpenan non-beku suhu rendah ora ngrusak cangkang njaba virus lan trep kanggo transportasi jarak jauh.

2. Cocog kanggo kabeh jinis sampel swab, kalebu swab oral, swabs irung, swabs tenggorokan, etc.

3. Bisa digunakake kanggo virus influenza H1N1 lan virus liyane sing bisa diconto nganggo swab.

4. Asam nukleat virus bisa diekstrak nganggo virus kolom DNAout utawa virus kolom RNAout.

5. Antibiotik ing solusi sampling bisa kanthi efektif nyegah kontaminasi bakteri lan jamur.

6. Solusi sampel ditambahake karo albumin serum sapi, sing bisa nglindhungi sampel virus lan ningkatake tingkat pemisahan.

Bisa dideleng saka perbandingan loro kasebut yen tujuan desain sing ora diaktifake yaiku kanggo njaga integritas protein virus, lan komposisi kasebut luwih rumit tinimbang jinis sing ora aktif, lan biaya sing rada dhuwur. Minangka kanggo nambah risiko infèksi, ora perlu kuwatir. Sanalika institusi sing bisa nindakake tes asam nukleat virus resmi lan beroperasi kaya sing dibutuhake, ora ana bebaya, lan ora ana kasus infeksi virus sing disebabake dening solusi panyimpenan virus dening inspektur.

Solusi pengawetan virus sing ora diaktifake nduweni syarat sing luwih dhuwur kanggo eksperimen, lan sensitivitase kudu luwih dhuwur, lan luwih akeh aplikasi. Sawise kabeh, solusi pengawetan ditambahake menyang tabung sampling swab virus kanggo layanan deteksi virus, lan ora bisa amarga infektivitas. Mung mbantah, risiko kontrol nyata kudu ana ing operasi sampling lan tes.


Wektu kirim: Jun-09-2021